Őszből a télbe

a Katarzisz Komplex Művészetterápia módszerével

(csoportfoglalkozás 4-6 fő részvételével)

Éld át az alkotás örömét, legyél egy belső utazás részese! 


Időpont: 2022. november 5. szombat 9:30-12:30
Helyszín: ArnyiKA festőműhelye, Miskolc, Jókai 10-16. 9-es kapucsengő, 109-es szoba

Elválás és elmúlás

Az évszakok váltakozásával a bennünk lévő érzések, hangulatok is változnak. Novemberben a vegetáció az utolsó erőfeszítéseket teszi. A fákról lehulló levelek és az elhalt növényzet az esővel, földdel keveredve egy új élet táptalajává alakul. Ilyenkor bennünk mély és komoly érzelmek lesznek úrrá. A természetből eltűnik a látható élet. Az energia befelé fordul, kezdetét veszi a nagy átalakulás, a természet elcsendesik, az élővilág visszahúzódik és felkészül a téli pihenőre.

 A foglalkozáson ezt a témát járjuk körbe relaxációval, verssel, zenével és alkotással. 

Nincs szükség rajztudásra.

Gyere el, kapcsolódj ki és szánj pár órát magadra!

Ismerj meg új embereket és alkoss velük együtt!

A foglalkozást vezeti: Kovács Anikó - Katarzis Komplex Művészetterapeuta 1-2. blokk

k.arnyika@gmail.com   tel: 30/264-6926

Részvételi díj: 8000 Ft, mely tartalmazza a tudást, a felhasznált eszközöket, a terembérletet, és egy kis frissítőt (kévá, tea, víz).

A részvételi díjat előre utalással tudod fizetni az alábbi számlaszámra: 10400690-50526985-78541005

Ha szeretnél résztvenni a foglalkozáson, az alábbi űrlapon jelezd:

A művészetterápia lényege a feltöltődés, a befelé figyelés, a belső utazás.

A foglalkozások kis csoportban zajlanak, ahol megélheted, hogy Te vagy a fontos. Elengedheted magad a relaxációban és hagyhatod, hogy a kezed alkosson valamit, minden elvárás nélkül.

Az alkotáshoz a természetet hívjuk segítségül, és ha ráhangolódunk a kint (a természetben) zajló folyamatokra, könnyebben tudjuk élni mindennapjainkat. 

A foglalkozáson belső képeket hívunk elő, melyek megjelenítéshéz semmilyen rajztudásra nincs szükség. Az alkotásokat nem értékeljük, nem hozunk esztétikai ítéletet. Visszamegyünk egy  kicsit a gyermekkorunkba, amikor még ösztönösen alkottunk és nem érdekelt és nem is befolyásolt bennünket a környezetünk. 

A művészetterápia során többféle eszközt is használunk, mindig az adott témához leginkább illő eszközöket, többek között: akvarell, porpasztell, olajpasztell, szén, ceruza, papír, agyag, de készítünk kollázst, montázst is.