Őszből a télbe

(művészetterápiás csoportfoglalkozás 3-6 fő részvételével, 4 alkalom x 3 óra) 

Helyszín: ArnyiKA festőműhelye, Miskolc, Jókai 10-16. 9-es kapucsengő, 109-es szoba

Egészségmegőrzés, lelki egyensúly, belső harmónia, önismeret a művészetterápia segítségével.

Éld át az alkotás örömét, legyél egy belső utazás részese, ismerd meg Önmagad!

Gyere el, kapcsolódj ki és szánj pár órát magadra!

Ismerj meg új embereket és alkoss velük együtt!


A csoportfoglalkozások tervezett időpontjai: 2023. októberében indul, kb. 3 hetente, a negyedik alkalom decemberben lesz, várhatóan szombat délelőtti alkalmakról lenne szó. 

A négy alkalmas foglalkozás célja: Búcsúzunk a nyártól és új energiákat veszünk magunkhoz, elindulunk és nyitunk az újjászületés, a fény felé. 

Az évszakok változásaival haladunk önmagunk megismerése felé. A csoportmunka során fokozatosan alakul egy bizalmas légkör, ahol bátran megmutathatjuk az érzéseinket. Az alkotásainkra reflektálva tükröt tartunk magunknak és másoknak. Relaxálunk, verset és zenét hallgatunk, alkotunk, beszélgetünk. 

Bővebben olvashatsz a módszerről a lap alján és ezen a linken is: https://www.arnyika.hu/muveszetterapia/

Részvételi díj (a négy alkalom): 36.000Ft

Az összeg egyben, vagy két részletben is fizethető.

A részvételi díjat előre utalással lehet fizetni az alábbi számlaszámra: 10400690-50526985-78541005

Ha szeretne résztvenni a négy alkalmas csoportfoglalkozáson, az alábbi űrlapon jelezze:

A művészetterápia lényege a feltöltődés, a befelé figyelés, a belső utazás. A foglalkozások kis csoportban zajlanak, ahol megélheted, hogy Te vagy a fontos. Elengedheted magad a relaxációban és hagyhatod, hogy a kezed alkosson valamit, minden elvárás nélkül.

Az alkotáshoz a természetet hívjuk segítségül, és ha ráhangolódunk a kint (a természetben) zajló folyamatokra, könnyebben tudjuk élni mindennapjainkat.

A foglalkozáson belső képeket hívunk elő, melyek megjelenítéshéz semmilyen rajztudásra nincs szükség. Az alkotásokat nem értékeljük, nem hozunk esztétikai ítéletet. Visszamegyünk egy kicsit a gyermekkorunkba, amikor még ösztönösen alkottunk és nem érdekelt és nem is befolyásolt bennünket a környezetünk.

A művészetterápia során többféle eszközt is használunk, mindig az adott témához leginkább illő eszközöket, többek között: akvarell, porpasztell, olajpasztell, szén, ceruza, papír, agyag, de készítünk kollázst, montázst is.

Vélemények a foglalkozásokról: 

"Sokat segítettek a foglalkozások a lelki egyensúly, a belső harmónia elérésében."

"Minden alkalom elröpült, előjött a gyermeki izgalom az alkotás alatt."

"A csoporttagok beszéltek az elkészült munkáimról, aztán kiderült, hogy amiket mondanak, azt rólam mondják. Az én tulajdonságaim, jellemvonásaim, mintáim rajzolódtak ki. Mindezt teljes könnyedséggel. Számomra ez misztikum!"

"Szerettem az izgalmas foglalkozásokat, képes minden másról levenni a fókuszt és áthelyezi a belső valóságra."

"Az alkotás magával ragad. Ez az, amitől jobban megismered magad és azonosulsz azzal a lénnyel, aki vagy!"

"Sokat tudtam meg arról, hogy én magam, hogyan és milyen érzelmekkel állok bizonyos dolgokhoz, gondolatokhoz és főleg mások, hogyan látnak éreznek engem..."

"Különleges volt számomra, mikor relaxálás után kavarogtak az érzések, képek bennem, és ezt utána papírra vetítettem; és hogy ezeket a legbensőbb gondolataimat mások meglátták az alkotásaimban...."